19 – 27 april 2024

De Turkse Egeïsche kust is in april-mei op zijn mooist. Bij Emel Pension is dat goed te zien: er is niet alleen een prachtig aangelegde tuin, het heeft ook een heel grote achtertuin: het nationale park van het Dilek schiereiland (Dilek Yarimadasi).

Vier wandelingen van telkens een dagdeel worden begeleid door Leo den Dulk, redacteur van Onze Eigen Tuin en auteur van artikelen over planten, dieren en tuinen. Tijdens de wandelingen leer je de rijke natuur van deze streek kennen. Bijna alles staat in bloei, dus er is heel veel te zien en te fotograferen. Op de velden staan voorjaarsbloemen, wilde orchideeën en andere bijzondere planten, waaronder wilde kruiden en nog veel meer. Vlinders en insecten vinden er hun voedsel.

De noordkant van de heuvelrug waar Güzelcamli tegenaan ligt wordt bedekt door gemengd bos. Tal van vogels zijn er te horen en te zien: een verrekijker komt van pas. De helling wordt doorsneden door kloven met beken en riviertjes die uitmonden in zee. De zeewatertemperatuur is aangenaam, dus zwemkleding mee!

Tijdens de wandelingen is er al veel te ontdekken. Na afloop wordt besproken wat we hebben gezien en gefotografeerd. Door de toegevoegde verhalen krijgen je vakantieherinneringen extra kleur.

Stevige wandelschoenen zijn aanbevolen; de routes gaan soms een stuk omhoog, maar zijn niet moeilijk begaanbaar. De zon is al veel sterker dan bij ons, bescherming van hoofd en lijf is daarom aan te raden.

Programma:

vrijdag 19 april transfer vanaf vliegveld Izmir

zaterdag 20 middagwandeling langs het strand

zondag 21 ochtendwandeling tegen de heuvelrug op

maandag 22 ochtendwandeling langs de rivier

dinsdag 23 excursie naar de markt in Tire (optioneel)

woensdag 24 ochtendwandeling door de canyon

donderdag 25 boottocht langs de kust met de Afrodite (optioneel)

vrijdag 26 excursie naar Efes (optioneel)

zaterdag 27 transfer naar vliegveld Izmir

Er is genoeg vrije tijd om het dorp en het strand te verkennen. De volgorde van de onderdelen kan worden aangepast aan de omstandigheden, zoals het weer.

Voorjaarswandelingen met Leo den Dulk

19 – 27 april 2024

€ 680,-

Inclusief

  • Transfer van/naar Izmir
  • Gedeelde 2-persoonskamer
  • Ontbijt & diner
  • 4 begeleide wandelingen

Exclusief

  • Vluchten
  • Excursies
  • Drankjes