Turks koken met Liyadin
9 - 16 APRIL 2023
Natuurlijk ken je de kebab en de köfte, maar er is zoveel meer te ontdekken! De Turkse keuken staat wereldwijd bekend om de heerlijkste gerechten. Deze week deelt onze kok Liyadin (bijna) alle geheimen en de fijne kneepjes.
Vergeet de tapas en de antipasti: deze week maken we de heerlijkste mezze. Dat zijn smaakvolle kleine hapjes, een regenboog aan kleuren, geuren en smaken waar je meer dan blij van wordt.
Olijfolie uit eigen boomgaard
De olijfolie die we gebruiken komt van de olijven uit onze eigen olijfgaard, die worden geperst in Davutlar, een dorp verderop.
Vertaling
Onze goede vriendin Marion Abbenhuijs doet gezellig mee en zal Liyadin's geheimen voor je vertalen.
Er kunnen maximaal 10 mensen meedoen, dus boek op tijd!
Dagprogramma
- 10.00 – 12.30 uur
Uitleg en bereiden van de mezze. - 12.30 – 13.30 uur
Gezamenlijke lunch. - 13.30 – 19.00 uur
Vrij om te doen waar je zin in hebt: lekker luieren in de tuin, naar het strand of mee op excursie. - 19.00 uur
Diner! Onze kok verrast je iedere avond graag weer met verrukkelijke soepen, salades, vis, barbecues en Turkse klassiekers.
Ontbijten mag trouwens wanneer je wilt, vanaf 7.00.
Kookworkshop

9 - 16 april 2023
€ 635,-
Inclusief
- Transfer van/naar Izmir
- gedeelde 2-persoonskamer
- ontbijt & diner
- 7 kookworkshops
Exclusief
- Vluchten
(www.sunexpress.com) - Excursies
- Drankjes
Over onze kok Liyadin
Liyadin Çayan groeide op in een dorp in Oost-Turkije waar nauwelijks werk was. Daarom besloot hij al jong naar Kuşadası te verhuizen en werk in de bouw te zoeken. Helaas werd hij steeds afgewezen, omdat hij klein was. Gelukkig maar, want daardoor zocht hij verder in de hotelsector en... ontmoette een kok die hem de kans bood om in de keuken te beginnen. Zowel Liyadin als wij zijn dankbaar voor deze ontmoeting!
Zoals het hoort begon hij onderaan en mocht al snel met zijn meester-kok mee om in een vakantieclub in Bodrum de sterren van de hemel te koken. Zijn carrière liep langs verschillende specialiteiten (van banket tot slagerij) en verschillende keukens (waaronder Italiaans en Chinees). Bij Emel Pension is Liyadin al 7 jaar de stille kracht achter de heerlijkste Turkse gerechten, we kunnen (en willen) niet meer zonder hem!
Aanvullend programma
Voor de liefhebbers staan de volgende activiteiten ook op het programma:
- Boottocht met de Aphrodite
- Turkse avond met hapjes en muziek
- Ontspannende massage in de hammam
- Wandeltocht met bezoek aan de watervallen in het prachtige aangrenzende nationaal park
Turkse avond bij Emel pension
Meer informatie
Voor boekingen en meer informatie, ga naar onze contactpagina.
Kom je alleen?
Kom je alleen en heb je de kamer liever voor jezelf? Dat kan, je betaalt dan 20 euro per dag extra.
Toeslag transfer
De transfer van en naar Izmir zit bij de prijs in onder voorwaarde dat alle deelnemers op hetzelfde tijdstip aankomen en vertrekken. Kom of vertrek je op een ander moment? Dan betaal je een toeslag van € 35,-.