Ontspan in 6500 m2 natuurschoon

Rond Emel Pension ligt een sfeervolle, mediterrane tuin van 6500 m2. Er is een een grote olijfgaard met oude bomen en een bloementuin De tuin is ontworpen door tuinarchitecte Els Proost. Hier kan je lekker ontspannen met een boek in de schaduw van een olijfboom, of zonnen in een luie stoel of hangmat. Het mag allemaal. Ook voor kinderen is er alle ruimte om te spelen.


Gratis 'aromatherapie'

Tuin Emel PensionHet klimaat aan de Turkse westkust is mediterraan, waardoor er veel prachtig bloeiende bomen en geurige planten zijn. Zoals de Jacaranda met zijn blauwe bloemen eind mei. De Oleanders en Bougainvillea, in alle kleuren. En de geurende Jasmijn en de Kamperfoelie. Ook de beeldige witte bloemen van de Pommerans (Turunç in het Turks) staan te geuren in mei. We hebben deze geplant omdat hij sinaasappels geeft in de zomer, de vruchten zijn niet lekker maar wel mooi.


Grot van Zeus

Strand en grot van Zeus om de hoek

Volg je vanuit de tuin het schapenpad, dan ben je in 3 minuten op een van de strandjes (ga daar vooral ook een keer vis eten!). Onderweg kom je langs de grot van Zeus, die daar volgens de mythe altijd ging zwemmen met de mooiste meisjes uit het dorp zonder dat zijn jaloerse vrouw Hera het kon zien.