Het dichtsbijzijnde strand is een paar minuten wandelen. Het oude authentieke dorp ligt op 5 minuten loopafstand. Vanaf het busstation kan je de dolmuş (busje) nemen naar de badplaats Kuşadası 25 km ten noorden van Emel Pension. Davutlar is het volgende dorp, waar je een authentieke hamam (Turks badhuis) vindt. Je wordt gehaald en weer helemaal als herboren teruggebracht naar het pension. Ik zou het iedereen willen aanraden om dit te doen, het is een heerlijke ervaring!

Volg je het schapenpaadje achter de tuin, dan kom je uit bij de ´grot van Zeus´, waar je kunt zwemmen in de baai van de eeuwige jeugd. Iets verderop begint het Dilek Milli Park (Nationaal Park) met zijn prachtige stranden en glashelder water de natuur is er schitterend. Er zijn ook wilde paarden en zwijntjes in het park en er is de ´Canyon´, vol roze bloeiende Oleanders en in het vroege voorjaar de gele Brem. Je kunt naar de top lopen en dan via de andere kant weer naar beneden wandelen. Een flinke tippel voor de echte wandelaars.

We hebben een aantal wandelingen uitgezet, zoals het blauwe stippenpad vlak bij het pension en het gele, dat in het dorp begint. Bij de gele wandelinjg kom je ook langs een idyllisch watervalletje

Vanaf het dakterras en ook vanaf het strand zie je het Griekse eiland Samos liggen.